Åtvidaberg krossade Djurgården

Det var Djurgården som startade bäst, efter endast två minuter fick Jawo ett friläge och rullade in bollen i mål. Men en tveksam offsideavblåsning avbröt anfallet.

Hemmalaget tar ledningen efter en frispark, då nyförvärvet Östberg i Dif, varit lite sen in i tacklingen och dragit på sig ett gult. Det var Imad Zatara som förvaltade frisparken i matchminut 19, en låg sådan som inte Höie i Djurgårdsmålet kunde rå på.

Åtvidaberg utökade ledningen genom Viktor Prodell i minut 36. Genom ett skott utanför straffområdet. Bollen gick via Höie och stolpen in i mål.

Det dröjde inte mer än 2 minuter förens Åtvid utökade ytterligare ledningen till 3-0, denna gång U21-landslagsspelaren Tom Pettersson som drar i vägen en raket som touchar en Dif-försvarare som får en otäckbana och Höie bara kan stå och se den gå i mål.

Men det var inte slut där. Imad Zatara gjorde 4-0. Hans andra mål för dagen, var ett skott rakt framifrån målet, utanför straffområdet. Ingenting stämde för Djurgården och Åtvidaberg kunde dessutom göra 5-0, Prodell. Då återstod det hela halvtimmen av matchen.

Allt eftersom spelade bara Åtvid av matchen, då kunde Jawo inne i staffområdet tröstmåla. Slutresultatet skrevs till 5-1 och Dif får fortsätta kämpa för sin första seger i årets allsvenska.