Real Madrid lyckades inte besegra Espanyol

Real Madrid tog redan efter första minuten kontroll på matchen. Ronaldo och Modric hade avlossat farliga skott redan efter fem spelade minuter och Espanyol hade knappt kommit över den egna planhalvan.

Real Madrids dominans skulle fortsätta och matchens farligaste försök kom i den 25:e minuten då Modric ännu en gång drog till med ett skott. Denna gång träffade bollen stolpen och resultatet var fortsatt 0-0.

Men Espanyol överraskade Bernabeu-publiken och Real Madrids nolla skulle spricka i den 31:a minuten då Sergio García smet förbi Ramos och Pepe och kyligt sköt in 0-1 bakom en chanslös Iker!

Fem minuter innan halvtid skulle Ronaldo få ett ypperligt läge att kvittera men Casilla (nej, jag menar inte Casillas) lyckades rädda rädda friläget.

Marängerna lyckades kvittera just innan domaren skulle blåsa av. Ett inåtskruvat inlägg av Khedira nådde Ronaldo som stämplade in bollen på volley! Mycket viktigt mål rent psykologiskt för Real Madrid precis innan halvtidsvilan.

Real Madrid inledde den andra halvleken precis som dem gjort i den första, dvs med högt bollinnehav och hög press. Man tog ledningen i den 50:e minuten då Coentrao fick en fin pass av landslagskollegan Ronaldo och han kunde enkelt placera in 2-1.

Los Blancos kom nära 3-1 då Dí Maria slog till med ett stenhårt skott i Espanyols ribba. Hemmalaget nöjde sig dock inte med 2-1 och man fortsatte pressa dom blåvita.

Samtidigt som Real Madrid jagade ett säkerhetsmål så fick Espanyol en hörna. Situationen blev stökig i straffområdet och Albin lyckades sätta dit 2-2 med två minuter kvar att spela av ordinarie speltid.

Real Madrid försökte desperat komma tillbaka in i matchen på stopptid men förgäves, matchen slutade 2-2 och man halkade efter Barcelona och Atletico Madrid ännu mer.