Galatasaray segrade i superderbyt

En seger för Fenerbahce innebar att man tog över serieledningen från just Gala. Men om hemmalaget skulle gå vinnande ur striden så skulle man dra ifrån med hela fem poäng ner till Besiktas, Fenerbahce och Antalyaspor.

Efter endast tio minuter kom första målet. Förre Liverpool-spelaren Albert Riera slog ett inlägg som Bekir Irtegün slog in i eget nät. Arenan exploderade av glädje som är välkänt för just matcherna inom Istanbul.

Men glädjen varade endast i elva minuter. Vänsterbacken Hasan Ali Kaldirim gjorde 1-1 för bortalaget. Men all dramatik hände i första. Selcuk Inan slog en magnifik frispark rakt in i mål för Gala.

Det var även allt som hände i målväg, annars kom det obligatoriska röda kortet till förre Chelsea-spelaren Raul Meireles. Johan Elmander fick även hoppa in i två minuter för Galatasaray.