Real Madrid fortsätter jaga yttrar

Real Madrid fortsätter jaga yttrar

Det är sedan långt tillbaka känt att det finns ett stort intresse från Real Madrid att värva Chelsea stjärnan Eden Hazard. Belgaren har själv erkänt att det även finns intresse från hans håll att spela för Real Madrid och ja, ni vet hur det har svängt fram och tillbaka dom närmsta tre åren och hur klubben och spelaren i fråga har fjäskat med varandra. Men det är inte bara i centrala London som Madrid har scoutat vänsteryttrar utan även uppe på den röda sidan om Merseyside-floden.

Eden Hazards vara eller icke vara i Chelsea kommande säsong låter vi vara osagt för det kommer nu som alla andra senaste transferfönster att pendlas fram och tillbaka hela vägen fram till deadline day. Om det skulle hända så står Chelsea inför en oerhört tuff säsong 19/20 då det just nu är Hazard som bär hela det här laget på sina axlar. Självklart kan andra spelare kliva fram och ta mer plats i laget men skorna som Hazard hade lämnat efter sig i Chelsea finns det inte många i fotbollsvärlden som kan fylla.

Inte nog med det utan det största problemet den här gången är att ifall man skulle bli av med Hazard eller bli tvungna att sälja honom kan inte Abramovic skjuta till pengar för att värva en ny superstjärna på grund av deras transferförbud som sträcker sig över de två närmaste fönsterna. Självklart kan en spelar som Hudson-Odoi kliva fram och ta en mer betydande roll men frågan är om det verkligen räcker.

Det som talar för Zidanes Real Madrid med den förmodligen största penningpungen inför sommarens fönster lyckas värva Eden är att ifall Chelsea inte släpper Hazard till sommaren så riskerar dom att inte några pengar alls för honom då han efter nästa sommars transferfönster endast har ett år kvar på kontraktet. Det skulle då betyda att han senare kan gå till Real Madrid gratis när det året gått.

Jag tror dock inte på att Real kommer att vänta till sommaren om två år innan de tar in en ny vänsterytter och var kommer de kolla då och framför allt, vem vill Zidane ha? Enligt den Engelska tidningen The Sun så ska Real Madrid med Zidane i spetsen ha jagat Mane under transferfönstret som var innan Zidane slutade. Dom skriver även att det finns rapporter där övergången till Real Madrid ska ha varit helt klar men på grund av att Zidane slutade så ska den affären ha gått i spillror.

Nu skriver dock franska tidningen France Football att med Zidane tillbaka i Real Madrid så kommer de att återuppta jakten efter Mane. Vem vet? Kanske har vi den blixtsnabbe senegalesen på Los Blancos vänsterkant när vi sparkar igång säsongen 19/20.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply