Readings galna vändning gav tre enormt viktiga poäng

Dagens West Bromwich, bjöd inte på några större överraskningar. Med avsaknad av Shane Long, såg man till att inte göra för mycket väsen av sig – bortsett från en man…

Lagets inlånade skyttekung Romelu Lukaku, var en av få spelare från bortalaget som vågade visa framfötterna, och i den 19:e minuten dunkade han upp 1-0, från en läcker passning av James Morrison.
Resterande tid av den första halvleken bjöd på böljande spel åt båda håll, med ett visst övertag till Reading. Men tack vare bland annat West Broms svenske mittback, Jonas Olsson, så lyckades man avsluta den första halvleken med flaggan på topp.

Den andra halvleken speglade den första på ett obehagligt, snarlikt vis. Målet kom efter nästan lika lång tid, av samma målskytt, tillsammans med samma framspelare, och 2-0 var nu ett faktum för West Bromwich.
Fram till dess att matchklockan stod på 80 minuter hade jag nästan misstänkt att det bara vara samma halvlek som visades i repris, i brist på rättigheter. Men efter den 80:e minuten skedde något helt galet…

Ett halvmotiverat Reading vågade till slut kliva upp och skapa chanser, vilket i den 82:a minuten skulle betala av sig. Efter ett inspel från Garath McCleary, kunde Jimmy Kebe till slut peta in en reducering för hemma laget, och efter en straff som så läckert förvaltades av Adam Le Fondre, kunde vi även skriva in 2-2 i målprotokollet.

Men tror ni att det var slut där? Nej för tusan! Reading slog på tokoffensiven och lyckades vända på steken och i den sista minuten så klev Pavel Pogrebnyak, punktera matchen med sitt 3-2-mål, som gav Reading tre mycket, mycket oförväntade poäng!