Rantie sänkte Elfsborg med klassmål

Skåne-laget Malmö FF var det lag som inledde matchen bäst mot de regerande svenska mästarna IF Elfsborg. MFF rullade boll och hade ett stort bollinnehav, men lyckades inte skapa de riktigt heta chanserna. I den 24:e minuten lyckades dock Ricardinho lura skjortan av boråsarna, då han istället för att lyfta bollen spelade den till Hamad som därefter dunkade in 1-0.

Elfsborg försökte med flertalet lyftningar mot Bangura, men till ingen nytta. De syntes vid den tidpunkten tydligt att MFF var det lag som styrde matchen och var närmast en seger. Den första halvleken slutade 1-0.

Lennartssons mannar kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken. De började rulla boll som bara Elfsborg kan och fick tidigt utdelning genom storstjärnan Mohamed Bangura. Elfsborg var fortsatt nära att ta ledningen, men nådde inte hela vägen fram. Det gjorde istället Malmös Tokelo Rantie som avgjorde matchen efter att ha sprintat igenom Elfsborg-försvaret från mittplan.

MFF höll sedan undan och gick segrande ur striden med 2-1.