Goitom tvåmålsskytt när AIK krossade BP

I AIKs första match efter uppehållet som precis var i Allsvenskan välkomnade man Brommapojkarna till Friends Arena för ett Stockholmsderby. BP hade lusten att tvåla till sina gapiga grannar, men man hade inte kvaliteten nog.

Inledningsvis var det faktiskt BP som förde spelet, och den första kvarten lovade mycket för det nyuppflyttade laget. Det skulle dock inte hålla i sig länge innan AIK växte in i matchen, då man till exempel hade en stolpträff efter en volleyträff, men Ivo Vazgec var eventuellt där och boxade undan skottet.

AIK fick utdelning i den 31:a minuten. Kennedy Igboananike, som var lite överallt på plan, höll bollen kvar vid kortlinjen och passade till Nabil Bahoui, som slog ett snyggt inlägg till Henok Goitom som endast behövde möta bollen med pannan för att göra 1-0.

Det skulle dock bli ännu mer Goitom, då Celso Borges hittade anfallaren med en fenomenal passning som skar igenom ett mycket passivt försvar. Goitom lyckas få bollen över Vazgec, och kan sedan lugnt peta in 2-0.

Andra halvlek tog fart där första halvlek tog slut. AIK fortsatte föra spelet, och Martin Mutumba träffade stolpen. Det var länge ett passivt spel, och det såg länge ut som att målen var slut för ikväll. Det skulle motbevisas i den 79:e minuten då inhoppande Robin Quaison får till en riktig drömträff på uppstuds. Bollen borrar sig in i Vazgec högra kryss, och Quaison kan ha slagit till med en het kandidat till årets mål.

Nils-Eric Johansson, som kallades in till det svenska landslaget inför matchen mot Österrike, gjorde mål även han, då han nickade in ett inlägg signerat Igboananike. Trots två mål från Goitom och ett drömmål från Quaison, var det Kennedy Igboananike som var matchens stjärna.