Hysén avgjorde med dubbla mål

Blekinge-laget Mjällby AIF chocköppnade på Gamla Ullevi med att göra matchens första mål i den nionde minuten. Kristian Haynes sköt utifrån, via en IFK-backs rygg och därefter in i nätmaskorna. Det skulle inte utses till matchens snyggaste fullträff, men en ack så viktig sådan.

Mjällbys tidiga ledningsmål ändrade inte bara resultatet på resultat-tavlan, utan satte också fart på Göteborgs anfallsspel. I den 31:e minuten kom utdelningen för hemmalgets del när Sobralense kom loss på högerflanken och hittade in till en framhoppande Tobias Hysén. Kvitteringen var ett faktum när Hyséns panna prickade bollen som flög i mål. Göteborg var dock inte klara där, då de prickade in ytterligare två mål innan den första halvlekens slut. Philip Haglund och Tobias Hysén stod för de målen.

Bortalaget öppnade även den andra halvleken på ett lovande sätt. Hemmabacken Hjalmar Johnsson sjabblade framför egen bur och lyckades tråckla in 3-2 i egen bur. Självmålet väckte matchen en aning, då Mjällby fick nytt hopp om att ta poäng. Detta hopp sänkte Hyséns anfallskollega Robin Söder som han punkterade matchen i den 90:e minuten.

Matchen slutade 4-2.