Rafa Benitez: ”Napoli är som Liverpool”

Taktikern fick en egen artikel i den engelska nyhetstidningen, där han bland annat pratade om förlustmatchen mot Arsenal och likheterna mellan Napoli och Liverpool:

”Arsene Wenger har en stark trupp, med snabbhet. Dem var så bra jag sade att dem skulle vara innan matchen och en 2-0-seger för dem visade det för oss.”

”Vi utvecklas som ett lag i Napoli. Vi har lärt oss hur vi ska hantera Arsenals kvalité och snabbhet. Det har varit uppmuntrande att se hur vi kunnat återhämta oss efter det.”

”Vi njöt av en bra 4-0-seger över Livorno fyra dagar efter att ha lämnat London, trots att vi inte hade Higuain med oss på grund av skada.”

”Nu måste vi se fram emot den stora matchen mot Roma, det enda laget före oss i Serie A, som harflyttats fram till fredag på grund av demonstrationer.” Det kommer bli ett test för oss. Många pratar om det, men lagandan hos oss är stor.”

Benitez nämner också hur de passionerade fansen i Neapel påminner honom om hans första år i Liverpool:

”Det finns så många likheter mellan Liverpool och Neapel och passionen för fotbollen är en av dem. Nu är det två städer som återigen får se sina lag högt upp i sina ligor.”

”När folk stannar mig här och vill prata om fotboll, säger jag till dem att säsongen är lång – men det är svårt för dem att se det på det sättet. Det är vad fotboll är för oss. Det är en bra skapare av hopp och drömmar!”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365