PSG:s platta fall – föll mot bottenlag

Paris Saint-Germain var inne i ett grymt flyt. Obesegrade, och man slog Lyon senast med hela 4-0. Med de tankarna åkte man för att möta Evian TG.

Zlatan startade i vanlig ordning, även med Edinson Cavani bredvid sig. Annars var det lite rotatio på spelare.

Det blev dock inte som man hade tänkt sig, utan man föll tungt med 2-0 efter två sena hemmamål.

Både Edinson Cavani och Jeremy Menez hade flera lägen var att sätta dit ledningsmålet under första halvlek. Men så blev det inte, och matchen fortsatte på samma sätt. PSG skapade lägen, utan resultat.

Zlatan hade ett hyfsat läge i andra halvlek när han kom ut mot kortlinjen men märkte att Evians målvakt befann sig lite för långt ifrån sitt mål. Då försökte svensken på sig en lobb, i helt rätt läge, som dock målvakten kunde plocka ganska enkelt. Lite högre och 1-0 hade kommit där istället.

PSG tryckte på framåt, och mål kom. Fast det var Evian som gjorde mål, en riktig kalldusch för hårdsatsande PSG. Clarck N’Sikulu placerade in 1-0 i den 75:e minuten.

Sedan var det bara för PSG att fortsätta trycka på framåt. Inbytte Javier Pastore fick ett alldeles ypperligt läge att kvittera när Zlatan lobbade in ett perfekt inlägg till argentinaren, som nickade rätt till målvakten.

Paris-laget orkade inte hemåt, och med så många man offensivt belönades man istället med en iskall kalldusch från hemmalaget. 2-0 i den 87:e. Målet placerades kyligt in av Modou Sougou efter svagt försvarsspel.

Laurent Blanc inkasserade därmed sin första förlust i Ligue 1.