bet365

Topp 10: Tidernas främsta målskyttar i PSG

PSG bästa målskytt genom tiderna – vilka är tidernas bästa målskyttar i PSG?

Vem är PSG bästa målskytt genom tiderna? Vilka är de främsta målskyttarna i PSG genom tiderna? Vem har gjort flest mål i PSG? Vem är tidernas bästa och främsta målskytt i PSG? I likhet med många så undrar vi på Silly Season Sverige ifall Zlatan Ibrahimovic är tiderna främsta målskytt i PSG? Har Zlatan slagit målrekord i PSG? Har Zlatan även gjort flest mål i Ligue 1?

PSG bästa målskytt genom tiderna - vilka är tidernas bästa målskyttar i PSG?

PSG flest mål – tidernas främsta målskyttar i PSG

Zlatan Ibrahimovic trummar på i franska Ligue 1 och Champions League med Paris Saint-Germain. Efter cupsemifinalen onsdagen den 8 april, klättrar svensken upp i listan över de främsta målskyttarna i klubbens historia. Men vem har egentligen mäktat med flest mål? Och vilka fotbollsstjärnor tar sig in blad de tio främsta? För att svara på dessa frågor har vi på Silly Season Sverige har, med hjälp av PSG.fr, tagit del av statistiken som visar vilken stjärna som placerar sig var. Här kommer vår lista med de främsta målskyttarna i PSG.

10. George Weah, 55 mål

Den forne Milan-stjärnan har även sparkat boll för Paris-klubben. Det blev hela 55 mål för den numera 48-årige profilen, vilket gör honom till en av de främsta målskyttarna i PSG. Den före detta anfallaren som numera har sadlat om till att bli politiker, spelade för klubben 1992-1995 och vann då bland annat ligatiteln 1994. Noterbart är också att hans son, George Weah jr, just nu spelar i Milans ungdomslag.

9. Guillaume Hoarau, 56 mål

Den franske anfallaren spelade för Paris Saint-Germain 2008–2012 och lyckades under den perioden klättra upp till en fin nionde plats över antalet mål i klubbens historia och gör honom till en av de främsta målskyttarna i PSG. Den nu 31-årige herren spelar idag fotboll i den schweiziska ligan för storklubben BSC Young Boys.

8. Carlos Bianchi, 71 mål

Den forne anfallaren från Argentina var en mycket viktig pjäs i anfallet 1977–1979. Under denna period hann göra 71 mål och skapats sig en åttondeplats i listan över de främsta målskyttarna i PSG. Numera är den 65-årige givetvis inte längre aktiv som fotbollsspelare, och så sent som säsongen 2013-2014 var han manager för Boca Juniors.

Carlos Bianchis historiska rekord på 37 gjorda ligamål för PSG under en säsong höll i fyra årtionden tills en viss svensk knäckte rekordet under sin sista match för PSG. Längre ned kan du läsa mer om vem som slog det gamla rekordet.

7. Raí, 72 mål

Den gamle brasilianaren Raí, numera 49 år gammal, spelade som offensiv mittfältare för PSG 1993–1998 och var bland annat med i det brasilianska landslag som besegrade Sverige i semifinalen i VM 1994. Noterbart är att Raí är lillebror till fotbollslegendaren Socrates.

6. Safet Susic, 85 mål

Född i Jugoslavien och förbundskapten för Bosnien och Hercegovina mellan 2009 och 2014. Safet Sušić har som spelare representerat Paris Saint-Germain mellan åren 1982 och 1991. Som anfallare och ibland offensiv mittfältare lyckades bosniern även övertyga tillräckligt under sin karriär för att idag ses som den bäste spelaren från landet genom tiderna.

5. François M’Pelé, 95 mål

Den Kongo-födde stjärnan spelade för Paris Saint-Germain 1973-1979 och ses idag som en av de främsta afrikanska spelarna någonsin. Han spelade i princip hela sin karriär i Frankrike, där det bland annat också blev spel för Rennes och Lens.

4. Mustapha Dahleb, 98 mål

Den algeriske spelaren spenderade mestadels av sin karriär i den franska huvudstaden och var även en del av Algeriets landslag. Han tillhörde PSG mellan 1974 och 1984.

3. Dominique Rocheteau, 100 mål

Med ligatitlar under sin karriär med främst Saint-Etienne, men även med Paris Saint-Germain en gång (1986) hade fransmannen en lyckad karriär som ytter. Den numera 60-årige mannen har dessutom nyligen varit manager för Saint-Etienne.

2. Pedro Miguel Pauleta, 109 mål

Pedro Miguel Pauleta var länge tidernas främsta målskytt i PSG. Pauleta låg etta på listan över tidernas bästa målskytt i PSG. Pauleta har med sina 109 gjorda mål varit den främste målskytten i den franska klubbens historia och hade gjort flest mål i PSG. Dock pekade det mesta pekar mot att Zlatan skulle göra flest mål i PSG och ta över tronen som tidernas främsta målskytt i PSG. Den portugisiske stjärnan spelade för PSG 2003–2008 och vann bland annat franska cupen två gånger(2004, 2006) och franska ligacupen(2008).

1. Zlatan Ibrahimovic, 113 mål

Hur många ligamål har Zlatan gjort i PSG? Zlatan har gjort 113 ligamål i PSG.

Zlatan Ibrahimovic är tidernas främsta målskytt i PSG. Den svenske anfallsstjärnan har stadigt klättrar vidare uppåt i Paris Saint-Germains historieböcker. Efter hattrickshowen mot Saint-Etienne har nu Rosengårdssonen tog han sig upp på andra plats i listan över de främsta målskyttarna i klubbens historia. Det blev ganska uppenbart Zlatan att göra flest mål i PSG och kommer att bli bästa målskytt i PSG någonsin.

Målrekord i PSG

Zlatan tog avsked av PSG-publiken i sin sista match mot Nantes hemma på Parc des Princes och lyckades på bli historisk. Angel Di Maria sköt ett inlägg till Zlatan som bröstade in målet från nära håll. Genom hans 37 mål för säsongen så tangerade Zlatans Carlos Bianchis historiska målrekord i PSG på 37 gjorda ligamål för PSG under en säsong, 1977-78. Plötsligt hände det alla väntade på: Zlatan nickade in mål nummer 38 i den 89:e minuten. PSG vann mot Nantes med 4-0.

Zlatan rekord PSG

Genom det andra målet slog Zlatan Carlos Bianchis gamla rekord på 37 gjorda ligamål under en säsong för PSG. Bianchis gamla rekord varade i fyra årtionden och blev nu slaget av Zlatan Ibrahimovic i hans sista match för PSG i Ligue 1. Zlatan är historisk!

Zlatan slog Papins målrekord redan under 2012. Då blev Zlatan en av de första sedan Jean-Pierre Papin att göra 30 mål i franska ligan. Den franske måltjuven gjorde 30 mål för Marseille säsongen 89/90. Papin gjorde också 30 mål på 54 landskamper för Frankrike. Dock lyckades Zlatans inte slå Josip Skoblars ligarekord på 44 mål 1970/71. Josip Skoblars är fortfarande den spelare som gjort flest mål i Ligue 1 under en säsong.

Hur många mål har Zlatan gjort i PSG?

PSG bästa målskytt genom tiderna - vem är tidernas bästa målskytt i PSG?

Se även:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365