LISTA: Världens långsammaste fotbollsspelare

Världens långsammaste fotbollsspelare

Nu ska vi gå igenom vilka som är världens långsammaste fotbollsspelare 2018. Vilka är världens mest långsammaste spelare? 

Vi lägger väldigt ofta ner tid på att räkna ut vem som är den snabbaste spelaren och vilka de snabbaste fotbollsspelarna är. Eller så fokuserar vi på vilka som skjuter de snabbaste skotten i fotboll. Därmed glömmer vi oftast bort de som inte skjuter tillräckligt snabbt eller de som inte är tillräckligt snabba spelare, nämligen de mest långsamma spelarna i fotbollsvärlden.

Naturligtvis fick det oss på Silly Season Sverige att tänka på att det hade varit intressant att veta vem som är mest långsam och tog därför reda på det genom att upprätta denna lista med de mest långsamma spelarna i världen/Europa.

Tio långsammaste fotbollsspelarna i Europa

Det finns de spelare som alltid varit var långsamma och så finns det spelare vars hastighet har sjunkit med åldern. Det vi har tänkt titta på i denna listan är vilka professionella fotbollsspelare som är långsammast på att springa på fotbollsplanen.

5. Michael Carrick – Manchester United

Är långsam, men det har inte märkts av särskilt mycket under karriären. Carrick har i stället utnyttja sin styrkor, med placeringssäkerhet och ett bra passningsspel.

4. Andrea Pirlo – New York City FC

Även om han inte är den snabbaste spelaren så har Andrea Pirlo varit en av världens bästa mittfältare. 38-åringen har spelat 116 matcher för det italienska landslaget och över 400 matcher i italiensk fotboll samt vunnit två Champions League-titlar med AC Milan.

3. Gareth Barry – Everton

Med en topphastighet på ungefär 30 km/h är Gareth Barry en av de mest långsamma spelarna i Premier League. Även om han inte är särskilt snabbt väger han upp det med sina kunskaper som fotbollsspelare.

Tidigare har han gjort över 500 framträdanden för Aston Villa och Manchester City och ger alltid 100 procent när han är på banan.

2. Peter Crouch – Stoke

Den långa anfallaren har spelat i 12 olika klubbar i sin karriär. Det kvittar var han spelar, han hinner knappt ikapp motståndarspelarna.

Trots att han inte är snabb är det dock viktigt att påpeka att han är en bra fotbollsspelare. Crouch har ofta utnyttjat sin längd och var stundtals briljant i både Liverpool och Tottenham.

1. Per Mertesacker – Arsenal

Per Mertesacker kan vara en av de mest långsammaste spelarna i Premier League. Tysken är medveten om det och läser av spelet på ett bra sätt. Därför ser han till att hans långsamhet inte märks av särskilt mycket.

Se även: 10 snabbaste skotten i fotboll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply