Prinsen av Rom – Kungen av Serie A

Jag försöker få till en inledning som på något sätt kommer summera denna matchrapport. Men det är omöjligt. Denna artikel stavas Totti, på alla sätt och vis. För i slutändan handlar allt om prinsen av Rom och den nya kungen av nutidens Serie A.

Francesco Totti tangerar nämligen den svenske, Milan-legendens antal mål i Serie A som ligger på 225 mål. Det tål att upprepas, 225 mål. För en och samma klubb.

Det var en match där Roma på förhand ansågs vara storfavoriter. Där man skulle följa med och hålla fortsatt tag i Europa-jagandet. Det var även en match där man såg hur lagkamraterna jobbade för Totti. Man kämpade mot två mål. Tottis målrekord och en vinst. Två mål, två fullbordade mål.

Det var en ganska konstig match där Roma tog ledningen på en riktigt enkel straff men där Genoa mosade på framåt. Roma tog nämligen ledningen men hörnstatistiken pekade på 0-13 för Genoas fördel efter ca 30 spelade minuter. Ett mål för bortalaget var inte långt borta. Milan-produkten Marco Borriello var framme och sniffa vid mållinjen ett antal gånger men den holländske landslagskeepern var en GIGANT i buren och räddade nästintill allt. Det krävdes ett dumdristigt misstag av den forne Inter-spelaren, Burdisso. Det var när Borriello, i ett relativt ofarligt läge innanför straffområdet blev kapad bakifrån. Burdisso fick syna det gula kortet och Boriello fick lägga bollen på straffpunkten. 1-1 Boriello målskytt. Boriello valde för övrigt att inte fira av respekt för sitt gamla lag.

Den andra halvleken stod och vägde en aning tills 18-årige Roma-produkten slog till med sitt allra första mål i Serie A, Alessio Romagnoli. Självklart stod Totti för assisten. 2-1 Roma men chanserna till kvittering var inte långt borta. Inte förrän Genoas Juraj Kucka fick sitt andra gula kort och åkte ut. Genoas fart försvann och Roma kunde därmed punktera vinsten genom Simone Perrotta, självklart stod kungen av Serie A för den assisten.

* Vad som än hände i denna match så fanns kopplingar som på något sätt ledde till Totti. En storspelande Totti som verkar bli bättre för varje match som går.
* För att citera Niklas Jarelind: ”Alessio Romagnoli var inte ens född när Totti gjorde sitt första Serie A mål.” 

För övrigt så ser ni topp 5 listan på de spelare som gjort flest mål i Serie A, någonsin.

5. Jose Altafini, 216 mål. 

4. Giuseppe Meazza, 216 mål.

3. Francesco Totti, 225 mål. (Fler spelade matchen än Gunnar Nordahl.)

2. Gunnar Nordahl, 225 mål.

1. Silvio Piola, 274 mål.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply