Bittert poängtapp för kämpande Betis

Denna dag av fotbollsorgier fick sig till slut ett värdigt, målrikt, fartfyllt och oförväntat avslut, när Real Sociedad tog emot Real Betis hemma på Estadio Anoeta.
Det till en början tråkighetsstämplade mötet mellan två ”mittenlag” i La Liga (det vill säga en match när inte Barcelona eller Real Madrid spelar), var knappast snackisen inför helgens alla spännande fotbollsmatcher – men som trots allt slutade i en av de mest målrika.

Matchen inleddes enligt stereotypernas alla förväntningar – utan varken mål eller chanser. Men den första halvleken skulle trots allt bjuda upp till dans och i den 30:e matchminuten kom det första målet. Via en elegant framspelning från Joel Campbell kunde Jorge Molina, peta in 1-0 till sitt Betis, och därmed var matchen första milstolpe satt.

Den andra halvleken var inte alls lik den första utan startade snarare snabbt, hårt och med dunder och brak. Faktum är att det enbart tog Betis, denna gång tack vare Dorlan Pabon, så lite som fyra minuter att utöka sin ledning till 2-0. Men bollen är trots allt rund, och lika snabbt som Betis fick ledningen fick de den även bestulen ifrån sig. Med hjälp av två stycken snabba mål av Carlos Vela och Inigo Martinez, kunde hemmalaget jämna ut resultatet till 2-2; och sedan via en straff av Xabi Prieto, sedan till 3-2. Nu var det baskernas tur att fira.

Men festen varade inte länge, för lika snabbt som man slogs ner flög man upp och bara fyra ynka minuter efter Sociedads ledningsmål kom svaret från de grönvita. 2-0-målskytten Dorlan Pabon, hade inte fått nog av måleriet och var fast besluten om att göra ett till – vilket han med hjälp från Ruben Castro, inte hade några som helst problem att göra, 3-3 var nu ett faktum.

Detta blev även matchens sista mål, vilket gav de båda lagen en rättvis poäng var, trots att det antagligen känns surt för lagens supportrar.