Pressat United tog tre poäng

Manchester United plockade med sig samtliga tre poäng när man på onsdagskvällen besegrade Southampton FC hemma på Old Trafford. Efter att gästerna tagit ledningen redan efter tre minuter, klev Wayne Rooney fram och gjorde Uniteds bägge mål i den första halvleken. Hemmalaget lyckades bibehålla sin ledningen matchen ut, trots att de gulklädda pressade på rejält för en kvittering under hela den andra halvleken.

Det var en svajigt United-försvar som inledde mötet mellan ligaledande Manchester United och bottenlaget Southampton. Efter Michael Carricks och David De Geas misslyckade kommunkation i straffområdet, kunde Jay Rodriguez snappa upp en lobbpassning från United-mittfältaren och lägga in bollen i nät. Den forne Burnley-spelaren lurade enkelt bort De Gea, som inte hade en särskilt lyckad dag på jobbet under aftonen.

Men som så många gånger förr tände United till direkt. Man dominerade spelet i inledningen och skapade genast vassa målchanser mot Saints-försvaret och Arthur Boruc i bortamålet. Till slut kom också en logiskt kvittering, när japanen Shinji Kagawa snyggt lobbade bollen till Wayne Rooney som rullade in den med högerfoten.

United fortsatte att mata på och gick för ett ledningsmål. Wayne Rooney var het på gröten under de första 45 och skulle i den 25:e matchminuten än en gång få utdelning. Denna gång var det Robin van Persie som med en frispark nådde Patrice Evra, som i sin tur vackert nickade ner bollen till en helt ren Rooney. Målet, från mindre än en meters håll, betydde 2-1 för The Red Devils som gick in i pausvilan med en komfortabel ledning.

Men i den andra var det gästerna som matade på. De gulklädda gick för en kvittering och med en ytterst instabil David De Gea i United-målet, hängde länge en utjämning i luften. Men varken Jay Rodriguez eller Rickie Lambert, som stod för de vassaste bortachanserna under kvällen, lyckades få bollen förbi de uppoffrande United-försvararna.

Hemmalaget hade även de bud på 3-1. Robin van Persie styrde in en boll i nät från nära håll, men linjedomaren valde att vinka av för offside. Reprisbilderna visade dock att det var tveksamt om holländaren höll sig på fel sida av försvarslinjen, när Patrice Evra slog inlägget.

David De Gea, som under den senaste tiden har fått kritik från såväl medier som United-legendaren Gary Neville, stod dock för en tung räddning när han avvärjde en frispark från Rickie Lambert i slutskedet. Bortalaget försökte förgäves att hitta luckor i United-försvaret, som med Rio Ferdinand i spetsen höll emot väl och kunde efter 93 minuters spel kamma hem sin blott 19 seger för säsongen.

Därmed blir gapet ned till ligatvåan och rivalen, Manchester City, nu sju poäng, efter att The Sky Blues spelat oavgjort med jumbon Queens Park Rangers på tisdagsaftonen. Southampton blir kvar på plats 16 med endast tre poäng ner till nedflyttningsplats där i nuläget Wigan, Aston Villa och nyss nämnda Queens Park Rangers ligger.