Pressat Bayern besegrade Düsseldorf

Bayern München brukar vanligtvis leka till sig segrarna i Bundesliga den här säsongen, men mot Fortuna Dússeldorf blev det en dramatisk tillställning som dock slutligen blev en hemmavinst på Allianz Arena.

För mycket överraskande var det gästerna som tog ledningen efter blott sexton minuters spel, i en match där hemmalaget börjat bäst. Men Düsseldorf fick till ett fint anfall där Johannes van den Bergh från vänster levererade en passning till Andreas Lambertz som petade fram den till Mathis Bolly som sköt ledningen till gästerna.

Thomas Müller kvitterade strax innan halvtidsvilan, men gästerna tog på nytt ledningen i den andra halvleken när Andreas Lambertz skciakde in 1-2 i den 71a matchminuten. Men blott sex minuter senare återställde Franck Ribery ställningen och kvitterade när han efter ett fint väggspel med Claudio Pizarro kunde placera in bollen kyligt i nät.

Och visst blev det vinst för Bayern Munchen trots allt, där Jerome Boateng med blott fyra ordinarie spelminuter kvar av matchen kunde sätta avgörande 3-2. Lahms inlägg kom perfekt till Boateng som nickade in segermålet, vilket också var hans första mål i Bayern München.