Premier League: Sammanfattning av omgång 22. Fortsatt försprång för Manchester-lagen

En supersöndag, en rutinvinst och en urusel domarinsats skulle mycket väl kunna sammanfatta supersöndagen.
Men Premier League består av så mycket mer. En 0-0 match i Premier League ser så mycket bättre ut än någon annanstans, tack vare deras supersatsning. Supersöndagen var bara pricken över i:et för annars mycket välspelad omgång.

Lördag 12/1:

QPR – Tottenham: 0-0
Målskyttar:
Notis: Julio Cesar räddade en poäng för QPR när han fann sin forna ”Il Triplete”-form. En gigant till målvakt som kan vara skillnaden mellan en räddad och en förlorad säsong.
Matchens Lirare:  Julio Cesar (QPR) 8,3

Aston Villa – Southampton: 0-1
Målskyttar: Lambert 35′ (SOU).
Notis: Aston Villa fortsätter med sin dåliga form och tappar poäng i de matcher där allt annat än tre poäng är ett misslyckande.
Matchens Lirare:  Boruc (SOU) 8,3

Everton – Swansea: 0-0
Målskyttar:
Notis: Även Swansea fortsätter att imponera och är mycket starkare än vad man trott innan säsongen. På plats fanns dessutom Vincente Del Bosque för att spana in en viss Michu. För övrigt så tappar Everton igen, något man inte får göra när man jagar Europaspel.
Matchens Lirare:  Chico (SWA) 8,6

Fulham – Wigan: 1-1
Målskyttar: Karagounis 22′ (FUL), Santo 71′ (WIG)
Notis: Vår nya supersvensk, Alexander Kacaniklic spelade i 87 minuter och fick ett väl godkänt betyg av de brittiska tidningarna. I snitt landade det på 6,4/10
Matchens Lirare:  Karagounis (FUL) 7,9

Norwich – Newcastle: 0-0
Målskyttar: XXXX
Notis: Förra säsongens succélag ligger farligt nära bottenstrecket. Man har endast två poäng till godo på både Wigan (över strecket) och Aston Villa (under strecket). För Newcastles skull får man hoppas på att Loic Remy anländer snabbt. Även Newcastles nyförvärv Debuchy fick debutera och gjorde det hyffsat bra.
Matchens Lirare:  Perch (NEW) 8,1

Reading – West Bromwich: 3-2
Målskyttar: Lukaku 19′, 69′ (WB), Jimmy Kebé 82′ (REA), Straff’ La Fondre 88′ (REA), Progrebnyak 90′ (REA) Notera ställningen fram t.om minut 82.
Notis: Jonas Olsson hade inte en jättebra match mot Reading, han orsakade en straff som resulterade i en redan då, osannolik upphämtning. För övrigt spelade Olsson hela matchen. Han fick lägst betyg i sitt lag och tredje sämst av alla startspelare. Markus Rosenberg byttes in i den 80e minuten, vid ställningen 0-2, 10 minuter senare stod det 3-2 och vändningen var fullbordad.
Matchens Lirare:  Lukaku (WB) 8,2

Stoke – Chelsea: 0-4
Målskyttar: Walters OG 45′, 62′, Frank Lampard 65′ Hazard 73′.
Notis: Stokes Walters har därmed gjort fler mål för Chelsea än vad Torres gjort under 2013. Walters hade en chans att åtminstone rädda sin heder när Stoke i minut 90 blev tilldömda en straff. Efter två väldigt vackra självmål stegade Walters fram – och brände. Fiaskot var därmed fullbordat. Fram tills att Walters började spotta in mål så var matchen mycket jämn och stod och vägde. Under relativt stora delar av matchen såg det ut som att Stoke skulle sno åt sig de tre poängen. Tyvärr gick marginalerna mot dem. Frank Lampard visade dessutom varför Chelsea begår ett STOOOOOORT misstag som inte erbjuder ett nytt kontrakt. Under den här matchen var han den store ledaren. John Terry fick göra sin comeback och orsakade tyvärr en straff för Stoke, som ni redan vet blev bränd.
Matchens Lirare: Eden Hazard (CHE) 8,5

Sunderland – West Ham: 3-0
Målskyttar: Sebastian Larsson 12′ (SUN), A.Johnson 47′ (SUN), McClean 74′ (SUN)
Notis: Ett väldigt välspelat Sunderland lyckades dra med sig alla tre poängen. Omgångens lag? Svenske Seb Larsson stod för omgångens i särklass snyggaste mål när han distinkt tryckte in bollen i krysset.
Matchens Lirare:
McClean (SUN) & Sebastian Larsson (SUN) 8,1

SuperSöndag 13/1:
Manchester United – Liverpool: 2-1
Målskyttar: R. van Persie 19′ (MU), Vidic 54′ (MU), Sturridge 57′ (LIV).
Notis: Van Persie fortsätter att leverera och befäste sin förstaplats i skytteligatoppen samt förstaplatsen i ligan. Kommer någon kunna stoppa Man Uniteds färd mot ligatiteln i vår? Sturridge gjorde sin debut i ligan för Liverpool och visade genast att han kan bli ett enormt tillskott för Europa-jagande Liverpool. Liverpool supportrarna lär vara lyckliga efter att ha sett samspelet mellan Sturridge och Suarez, ”Stuarez”?
Rafael (MU) 7,8

Arsenal – Manchester City: 0-2
Målskyttar: Milner 21′ (MC), Dzeko 32′ (MC)
Notis: Man City hade inte vunnit borta mot Arsenal på nästan 40 år, 37 år för att vara exakt. Men efter att domaren tog tag i taktpinnen tidigt i matchen så dog den ut ganska snabbt. Jag hade hoppats på lite mer mod från domarna, åtminstone i de lite större matcherna.