Officiellt: Offensiv trio skriver på för Monaco

Monaco breddar truppen med tre offensiva pjäser

Monaco fortsätter att vara en klubb som det pratas om ordentligt under Silly Season. Igår bekräftades det att Monaco tappar Yannick Ferreira Carrasco till Atletico Madrid, men bara några timmar senare hade man presenterat inte mindre än tre nya spelare som ska spetsa till anfallsspelet.

Den franska toppklubben Monaco fortsätter att vara en av de stora snackisarna under transferfönstret. Bland annat så har ett koppel av spelare förlängt sina kontrakt, däribland Anthony Martial och Ricardo Carvalho och samtidigt är man bara detaljer ifrån att värva Stephan El Shaarawy från Milan och Mattia Destro ska även vara på gång från Roma. På minuskontot hittar man Ferreira Carrasco som igår blev klar för Atletico Madrid.

Nu är klubben i värvningstagen igen då man under fredagskvällen presenterade en spännande och ungdomlig trio som ska hjälpa laget att ta sig till nästa nivå.

Värvar från Benfica och Lille

Monaco bekräftar på sin officiella hemsida att man värvat Adama Traoré från Lille samt Ivan Cavaleiro från Benfica. Man har också valt att låna Helder Costa, också han från den portugisiska klubben.

Traoré och Cavaleiro har skrivit på varsitt kontrakt som sträcker sig ända till 2020 och Costa är lånad över nästa säsong.

Adama Traoré är en spelare som man tror oerhört mycket på i Monaco och presidenten Vadim Vasilyev är lycklig över att övergången nu är i hamn.
– Han blev utsedd till U20-VM:s bästa spelare och vi är väldigt stolta över att kunna presentera honom som en Monaco-spelare. Det är en viktig investering i våran filosofi om att locka unga spelare till klubben.

Bland andra Manchester United och PSG har varit ute efter 20-årige Traoré, som gjorde en strålande säsong i franska Lille under den gångna säsongen.
– Det här stora framtidslöftet har valt att komma till Monaco och utvecklas under Leonardo Jardim (Monacos tränare). Han hade erbjudanden från större klubbar, men att han väljer oss visar att han tror på vår vision och vårt projekt.

Cavaleiro deltog i U21-finalen

Ivan Cavaleiro är också en ung spelare som har en ljus framtid inom den europeiska fotbollen. 21-åringen var en av Portugals nyckelspelare i det nyligen färdigspelade U21-slutspelet i EM, där Sverige till sist vann. Cavaleiro spelade alla matcher i turneringen för sitt Portugal och en av de stora styrkorna hos yttermittfältaren är den otroliga snabbheten.

20-årige Helder Costa är även han en ytter, som håller till ute på vänsterkanten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply