Portugal knep välbehövlig trepoängare

bet365

Portugal har haft en tuff resa genom VM-kvalets Grupp F så här långt, och har tidigare tappat poäng mot Nordirland och Israel samt vunnit med en nödrop mot en nation som Luxemburg. Därför var kvällens möte med nästjumbon Azerbajdzjan enormt viktigt för gästerna, som kom till matchstart utan sin klarast lysande stjärna Cristiano Ronaldo.

Inte skulle det se ut att lossna den här gången heller för det så pass respekterade fotbollslandet Portugal, då hemmanationen lyckades stänga ute de riktigt farliga anfallsförsöken de drabbades av. De anfall som väl mynnade ut i en farlighet kunde även det avvärjas relativt enkelt av det imponerande hemmaförsvaret.
När klockan sedan tickade förbi 45 minutersgränsen ljöd visselpipan som signalerade för halvtidsvila, då med ett mållöst och dittills oavgjort resultat.

Det skulle dröja tjugo minuter in i matchens andra akt för att glädjeyra skulle bryta ut bland bortaspelarna. Målet gjordes typiskt nog av lagkaptenen Bruno Alves, som efter en väl slagen hörna från Joao Moutinho lyckades nicka in 1-0-målet med en enorm kraft.

Ledningsmålet tycktes ha gett Portugal mer luft under vingarna, och som en konsekvens av att laget skulle spela mer avslappnat kom även 2-0-målet tio minuter innan slutsignalen. Denna gång var det en mer van målskytt vid namn Hugo Almeida, som blev inbytt strax efter paus på bekostnad av Raul Meireles, som klev fram i Cristiano Ronaldos frånvaro. Anfallaren fastställde med sitt mål även slutresultatet i matchen, där tre viktiga poäng tillskrevs Portugal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply