Porto nära köp från Real Madrid

Casemiro kommer snart ansluta till Porto på permanent basis

Under den föregående säsongen har Casemiro varit utlånad från Real Madrid till Porto för att få kontinuerlig speltid. Nu bekräftar Porto att man har aktiverat utköpsklausulen i Casemiros lånekontrakt och att han ansluter på permanent basis.

Casemiro värvades till Real Madrid sommaren 2013 i hopp om att han skulle bli deras defensiva mittfältsankare på sikt. Det blev dock bara 13 matcher i La Liga för Casemiro innan han lånades ut till Porto för att få kontinuerlig speltid, och lånekontraktet innehöll även en köpoption. Nu bekräftar Porto att man har aktiverat klausulen och att man har meddelat Real Madrid att man vill köpa 23-åringen.

Det är inte bara så lätt för Porto att köpa Casemiro. Real Madrid måste acceptera affären och man har även möjlighet att kalla tillbaka Casemiro, men då måste man betala en ersättningssumma till Porto. Med största sannolikhet kommer dock brassen att ansluta till Porto under den närmsta tiden.

Avslöjar affären till portugisisk tidning

Portos ledning valde att offentliggöra deras förfrågan i klubbens officiella tidning, Dragoes Diario, och man skriver följande i den:

– Idag avslöjar vi en god nyhet som vi tror kan bli en mycket god nyhet. Porto har informerat Real Madrid att man vill köpa loss Casemiro. Överrenskommelsen mellan klubbarna kommer dessvärre med möjligheten att den spanska klubben kan avslå affären, så bollen är på Real Madrids planhalva. Sanningen är dock att Casemiro är närmre att bli en spelare tillhörande Porto.

Casemiro spelade 41 matcher för Porto under säsongen och stod även för 4 mål. Utöver det har den defensiva mittfältaren representerat Brasilien för 7 tillfällen, flera av dem under tiden i Porto.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply