Officiellt: Malmö FF skriver treårskontrakt med Piotr Johansson

Piotr Johansson förlänger sitt kontrakt med Malmö FF

Han var en del av de berömda P95-landslag med spelare som Muamer Tankovic och Kristoffer Olsson som var en stor TV-succé under programmet Blågula drömmar. Nu har han fått ett nytt treårskontrakt med moderklubben Malmö FF.

Som vanligt händer det en hel del runt Malmö FF. Trots att man har en Champions League-match kvar att spela, mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, så pratas det nästan mer om vad som kommer hända i klubben i vinter. Kommer Åge Hareide stanna? Är den gamle guldhjälten Magnus Eriksson på väg in? Ska talangen Lumala Abdu skriva på?

En sak är säker med MFF – det är en hel del unga talanger som är på väg att slussas in i A-truppen. Denna säsongen var det Pa Konate, Erdal Rakip, Mattias Svanberg och Marko Johansson som tog väldigt stora steg. Nästa års talanger är redan på väg att avslöjas och en av dessa kommer bli Piotr Johansson som har skrivit ett nytt treårskontrakt.

Imponerade i Ängelholm

Förra säsongen var Johansson utlånad till Ängelholm där han imponerade. Han gjorde åtta poäng på sina 22 matcher, varav 19 var från start. Därför belönar sportchefen Daniel Andersson den unge yttermittfältaren med ett nytt kontrakt.
– Piotr har gjort det väldigt bra i Ängelholms FF och fått den utvecklingen som vi hoppades med utlåningen. Hans självförtroende har vuxit och det har synts på planen, säger Andersson till MFF:s officiella hemsida.

Johansson själv kan inte vänta på att nästa säsong drar igång.
– Det känns riktigt bra och jag ser fram emot nästa säsong. Mitt år i Ängelholm var nyttigt för mig och min utveckling. Det var mitt första riktiga år inom seniorfotbollen där jag samlade på mig en hel del erfarenhet samtidigt som jag känner att jag blivit bättre fysiskt och tekniskt. Jag gjorde en hel del mål och poäng och växte som spelar efter varje minut som jag fick spela.

Piotr Johansson är född 1995 och upptäcktes först som en blyg talangfull mittfältare i programmet Blågula drömmar.  Han är född i Polen, men flyttade till Skurup utanför Malmö som spädbarn. År 2010 lämnade han Skurup för Malmö FF.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365