Officiellt: Jon Gudni Fjoluson klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har presenterat köper av Jon Gudni Fjoluson

IFK Norrköping skrällde hem det Allsvenska guldet 2015 och flera spelare kommer troligtvis försvinna från klubben i vinter. Men man inleder semestern med en värvning och det är Jon Gudni Fjolusen.

Den största  risken för svenska mästare är att bli sönderköpta och IFK Norrköping är inget undantag. Allsvenskan vet sin plats och när de utländska pengarna kommer så är det få spelare som tackar nej. Norrköping lär få det ännu tuffare att behålla sina bästa spelare på grund av att man är en, ekonomiskt sätt, rätt liten svensk klubb.

När guldet var säkrat så hade man i alla fall redan gjort en bra affär. Man förlängde med Cristopher Telo, en viktigt spelare i Janne Anderssons lagbygge. Därefter bekräftade man att man släppte två spelare, men inga spelare har sålts ännu. Deras första nyförvärv är dock redan kommen och det är GIF Sundsvalls mittback Jon Gudni Fjoluson.

Spelskicklig med en bra vänsterfot

IFK Norrköping bekräftar på en presskonferens att Fjoluson har skrivit på från GIF Sundsvall. Janne Andersson beskriver sin nya mittback enligt följande:
– Han har en bra vänsterfot, ett bra huvudspel och är ganska snabb. Vi vill att han ska bredda kompetensen. En vänsterfotad mittback har varit nyckeldelen i den här processen. Vi har haft en bra tradition av islänningar i IFK. Så ”so far so good”.

Fjoluson själv väljer att ge en hel del beröm till förra säsongens IFK Norrköping som vann SM-guld.
–  När vi mötte dom, blev vi överkörda. Och IFK gillar att spela fotboll. Det är ett intressant lag. Jag har mött dom två gånger i år och jag tycker att de har varit det bästa laget, säger Fjoluson och han understryker också att hans förhoppning är att spela in sig i Lars Lagerbäcks EM-trupp till i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply