Piggt Villa vann mot Stoke

Aston Villas kräftgång under säsongen har varit påtaglig. Bent i frysboxen, ny manager, svagt försvarsspel och så vidare har kantat säsongen. Men nu har man hittat formen till slut. Idag vann man på Britannia efter en pigg match och en fantastiskt mål utav Matthew Lowton.

Men Gabby Agbonlahor skulle sätta första bollen för dagen. Redan efter nio minuter fick Bowery lite turligt bollen med sig innan han spelade bollen in till Agbonlahor, vars skott blockerades, men returen tog han hand om från nära håll och satte 1-0.

Aston Villa spelade piggt med deras offensiva uppställning. Man hade fyra anfallare på planen från start: Weimann, Benteke, Agbonlahor och Bowery. Alla skapade stora bekymmer för Stokes, för dagens, väldigt tröga backlinje. Men kvitteringen skulle komma från Stokes sida, långt in i andra halvlek. Inhoppande Adam fick fram bollen till Kightly, som från 10 meter, kunde skicka in bollen bakom Guzan.

Dagens glädjescener skulle bevittnas drygt fem minuter senare. Matthew Lowton drog till med en fantastisk volley som seglade in i Begovic bortre kryss. Eufori bland bortasupportrarna som var på vippen att storma planen. Glädjescenerna var enorma.

En viss Benteke skulle avgöra matchen med ett 3-1-mål på övertid när Villa var fyra helt fria mot Begovic, men Benteke avslutade helt själv in i mål. Därmed är Villa ovanför sträcket och ett kontrakt inför nästa säsong ser nu just ut.