Pieters felträff sänkte Newcastle

Newcastle United, som förlorat de tre senaste matcherna och har under de matcherna en målskillnad på 0-11, ställdes idag mot Stoke City. Matchen gick av stapeln på Britannia Stadium.

Innan domaren Mike Jones blåste igång matchen samlades lagen och höll en tyst minut för att uppmärksamma Hillsborougholyckan som inträffade för 25 år sedan, då 96 Liverpool-supportrar miste livet.

I slutet av den första halvleken kom matchens enda och första mål. Stoke vann bollen på mittplan och gick till anfall. Marko Arnautovic passade ut bollen till den framrusande vänsterbacken Erik Pieters som slog ett inlägg, eller iallafall försökte. Pieters fick en felträff när han skulle slå in bollen i straffområdet och bollen seglade, via bortre stolpen, in i mål. Han blev själv chockad över att han gjorde mål.

Stoke och Newcastle bjud på en underhållande fotbollsmatch där man verkligen kunde se hur båda lagen gjorde allt för att få tre poäng. Matchen kunde slutat 5-5 med tanke på målchanserna men Erik Pieters mål i den 43:e minuten blev matchens enda.