Peru och Argentina delade på poängen

I den första halvleken var det en total dominans av hemmalaget. Argentina försökte hålla i bollen likt Barcelona men misslyckades när Peru hade press på sina motståndare gång på gång. Redan i den första matchminuten sparkade Angel di Maria omkull Farfan vilket fick domaren att peka på straffpunkten. Dock räddades straffen av Romero. Men det dröjde inte länge innan bollen hamnade inom nätmaskorna. Efter ett kollosalt tryck mot Romeros mål hamnade bollen i mål. Detta efter en underbar frisparksvariant som fick Romero att köpa korv på läktaren. Zambrano kunde enkelt rulla in 1-0 i öppen kasse.

Peru hade flera bud på 2-0 men istället förvaltade Argentina en möjlighet på en kontring som gav 1-1 via Gonzalo Higuain.

I början av den andra halvleken fick Fernando Gago bäras ut på bår efter en otäck smäll i nacken. Det enorma trycket från Peru fortsatte men inga bollar hamnade bakom målvakterna i den andra halvleken.