Pellegrini kritiserar Premier League-mästarna

Säger till Daily Mail att City vann ligan efter att ha spelat en attraktiv fotboll under förra säsongen.

Igår säkrade Chelsea titeln som Englands bästa lag efter att ha slagit Crystal Palace med 1-0 hemma på Stamford Bridge. Idag säger tränaren till Daily Mail att han inte unnar London-laget titeln då man enligt chilenaren inte spelade en attraktiv fotboll.

– ”Chelsea har gjort exakt det vi gjorde förra säsongen, vi vann Premier League och Capital One Cup men vi spelade en mer attraktiv fotboll och gjorde fler mål. Det är viktigt för Premier League och fansen att lagen spelar en attraktiv fotboll vilket Chelsea inte gjorde. Det är därför jag säger det jag säger. Vi vann titlarna genom att spela på ett annat sätt. Vi gjorde totalt 158 mil förra säsongen där 102 kom i ligaspelet och 22 i Capital One Cup. Vi har fortsatt spela som ett lag som gör mycket mål även om vi inte vunnit” sa tränaren vars lag endast gjort två mål mer än Jose Mourinhos mannskap.

City-tränaren erkände dock att man inte varit på topp denna säsong och att man måste gå igenom vad som gått fel.

– ”Efter säsongen kommer vi att sätta oss ner för att analysera vad vi kan förbättra för att slåss om ligatiteln” sa Pellegrini.

I söndags bröt Pellegrinis lag en svit som innebar fyra raka bortaförluster när man slog Tottenham Hotspur med 0-1 på White Hart Lane och lagets målvakt Joe Hart varnade Chelsea inför nästa säsong.

”Grattis till Chelsea, de har vunnit ligan välförtjänt men de vet att vi kommer att vara tillbaka och utmana om titeln nästa år. Samtliga lag i ligan kommer att bli starkare och det kommer att bli ännu en bra och tuff säsong.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply