Pearsons omgångssummering – del 26

Omgångens höjdpunkt

Den här omgångens höjdpunkt är komiskt nog också omgångens först spelade match, nämligen den på White Hart Lane mellan formstarka Tottenham och de uppvaknade jättarna Newcastle. Supportrarna bjöds som förväntat på en bra match, men den här gången på något alldeles extra.

I takt med fransmännens ankomst har Newcastle fått ett lyft. The Magpies har på nytt hittat glädjen i fotbollen och fått fin fart på offensiven. Tottenham har dock inte varit sämre, vilket i sin tur ledde till på en väldigt offensiv match. Den offensiva fotbollen är som alltid roligast och satte även här sin prägel till det bättre. Bales två mål och tillställningens dramatiska slut gjorde inte matchen sämre.

Omgångens ögonblick

Jason Puncheon har delvis gjort sig känd för sin fotboll i år, men också för sitt toalettbesök i slutet av den andra halvleken mot Wigan. Till supportrarnas stora glädje har engelsmannen bjudit på sig själv och njutit av uppmärksamheten.

I lördagens sena match mot City utförde han en av årets mest komiska målgester, då han vid ett hörn av arenan demonstrerade ett toalettbesök genom att böja sig ner och torka sig i stjärten. Alltid roligt med humor!

Omgångens snedsteg

Gareth Barrys dråpliga hemåtpass mot Saints får ses som omgångens stora snedsteg. Manchester City gick för en kvittering i den andra halvlekens början och var på god väg att få in en sådan, när Barry klev fram och sänkte sitt eget lag.

Det var på pass från Saints Lambert som Barry vackert placerade in bollen i egen bur. Tanken var säkerligen att spela ut bollen till hörna eller tillbaka till målvakten Hart, men slutade i något helt annat. Surt för Barry som med all rätt får ta på sig en del i förlusten.

Omgångens funderare

Aston Villa imponerade i söndagens hemmamatch på Villa Park och besegrade West Ham United efter en dramatisk andra halvlek. Avgörandet kom efter två fasta situationer, där Benteke liksom N’Zogbia klev fram och gjorde skillnad.

Lamberts Aston Villa är just nu i ett avgörande vägskäl. I den kommande omgången möter man Arsenal som likt de själva är beroende av en vinst. Det är istället i de kommande matcherna som Aston Villa måste prestera för att stanna kvar i Premier League. En klassisk klubb har en avgörande månad framför sig!

Omgångens elva

Szczesny; Sagna, Hooiveld, Vidic; Giggs, Ramires, Cazorla, N´Zogbia, Bale; Michu och van Persie.

Omgångens spelare

Gareth Bale är just nu i sitt livs form och fortsatte att imponera på White Hart Lane mot Newcastle United. Bale öppnade matchen på bästa tänkbara sätt genom att vackert prickskjuta in en frispark från höger. En frispark som fick The Magpies liksom alla andra supportrar på läktarna att häpna.

Efter ett reduceringsmål från Newcastles Gouffran dök Bale upp igen och placerade in 2-1. Walesaren hade dessutom bud på mer, men lyckades inte få in ett tredje mål. Villas Boas och Bale lär dock inte gräma sig över det utan ser istället framåt mot den kommande omgången och framförallt det nästkommande derbyt mot Arsenal. Ett derby som Bale kan komma att spela en avgörande roll i om han spelar som han gjorde i lördags. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply