Pazzinis gyllene minuter räddade Milan

Efter att Fiorentina vunnit tidigare under söndagen, var det en oerhörd stor press på Milan i jakten på Champions League. För dagens motstånd stod Europa League-jagande Catania, som visserligen aldrig vunnit på San Siro, men som är en erkänd tuff motståndare.

Och det skulle Milan få bevittna där Rossoneri efter ett  stort spelövertag, fick se bollen falla in i det egna nätet istället. Med halvtimmen spelad slog frisparksspecialisten Francesco Lodi in bollen mot straffområdet, där den tidigare Milan-försvararen Legrottaglie nickade in matchens första mål, förbi den chanslöse Marco Amelia.

Efter det följde en massiv Milanpress mot Catanias mål där Kevin-Prince Boateng träffade virket, Antonio Nocerino avslutade från dålig vinkel, där Flaminis avslut i straffområdet blockades och där Balotelli testade målvakten Frison med en fin frispark.

Men när Catania-försvaret såg ut att klara av att försvara resultatet halvleken ut, kom ledningsmålet genom Mathieu Flamini. Ett inspel från Ignazio Abate bröstades ner av Boateng till fransmannen som med ett pressat lågt avslut fick in den till höger om den överlistade målvakten.

Milan fortsatte att vara det bättre laget i den andra halvleken, där El Shaarawy fick den första möjligheten med ett bra avslut mot den närmaste stolpen. Men det ville sig inte den gången för italienaren. Montolivo tvingade sen fram en fin räddning med en vass nick vid målvaktens vänstra stolpe, innan oturen var framme på nytt för hemmalaget.

För istället för en hemmaledning, tog gästerna på nytt ledningen efter ett effektivt och mycket fint anfall. Mariano Izco slog en fin passning fram till GonzaloBergessio till vänster ni straffområdet, där han med en utsökt chipp fick in bollen över den utrusande Amelia och in i nätmaskorna.

Tränaren Allegri agerade direkt och bytte in Giampaolo Pazzini mot Antonio Nocerino – ett byte som skulle visa sig bli bland de bättre tränaren gjort under sin karriär. För med kvarten kvar höll sig Pazzini framme på Balotellis stenhårda avslut och tryckte in returen till 2-2. Och endast minuter senare var det dags igen, när han på nytt höll sig framme på en retur. Den här gången var det en snabb omställning och ett avslut till vänster av El Shaarawy som bäddade för målet.

Catania var sen nära att kvittera igen på nick av Bergessio, men bollen letade sig över och istället kunde Mario Balotelli stänga butiken på tilläggstid med en ny kylig straff. Matchen slutade 4-2 till Milan, som därmed tar tillbaka tredjeplatsen i Serie A.