Sociedad besegrade Valencia och norpade CL-plats

Matchen inleddes som förväntat, på ett kliniskt och eget genretypiskt manér av Valencias skyttekung Roberto Soldado, då den 184 cm långe spanjoren nickade in ettan via ett läckert inlägg från Aly Cissokho, i den 25:e matchminuten. 

Men hemmalaget vägrade vika ner sig och svaret kom snabbt. Mindre än 10 minuter senare var det dags för mittbacken Inigo Martinez att kliva fram, när han på ett spektakulärt vis nästa bokstavligt dunkade upp bollen i nättaket, efter en läcker hörnvariant från Sociedads sida.

Men matchen var långt ifrån slut där och bägge lagen gick för full pott i detta möte, som kunde komma till att bli avgörande för vilket av lagen som skulle norpa åt sig den åtråvärda sista Champions League-platsen i ligan. Så med full fart framåt lyckades Sociedad pressa in både ett andra och ett tredje mål för kvällen innan Jonas, i matchens slutskede petade in en reducering åt bortalaget. Men inte ens det skulle sätta stopp för målmaskinen Sociedad, som ännu inte var nöjda för kvällen och lyckades via Imanol Agirretxe, få in ett sista mål i denna sjuka fotbollsmatch som slutade hela 4-2 till Real Sociedad.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply