Parma starkast på Ennio Tardini

Parma och Cagliari har båda blandat och gett i år, något som stabiliserat dem i mitten av tabellen. Eftermiddagens match på Ennio Tardini drog på så sätt inte särskilt många tittare, då det helt enkelt handlade om en ”tråkig” mittenträsk-match. Parma skulle dock bevisa det motsatta, då de avgjorde med fyra mål mot Cagliaris enda.

Det var dock Cagliari som skulle öppna detta målfyrverkeri. I den 20:e matchminuten spräckte bortalaget matchnollan genom anfallaren Marco Sau. Bortalagets målflin suddades dock snabbt bort och minuten senare kvitterade Ishak Belfodil för sitt älskade Parma. Parma var fortsatt det bättre laget under den första halvleken, men lyckades trots det inte ta ledningen.

Den andra halvleken skulle bli aningen målrikare än den första och i den 54:e minuten gav Jonathan Biabiany Parma ledningen. Det dröjde inte länge innan Parama utökade ledningen och i den 86:e minuten kunde Belfodil göra sitt andra mål för eftermiddagen och spikade därmed resultatet till 4-1.

Parma och Cagliari är allt jämnt fast i mitten av den italienska tabellen.