Paris Saint-Germains drömöppning fixade seger

30 minuter. Så lång tid skulle det ta för PSG att döda matchen. Det var då Zlatan nickade in Paris-lagets tredje mål för kvällen, och sitt andra.

Zlatan Ibrahimovic, som fyller år imorgon, visade vägen med två mål och var inblandad i det tredje.

Som sagt, 30 minuter, tre mål. Med det sagt så skulle det börja tidigt. 1-0 gjordes av den svenske superstjärnan efter fem minuters spel. Ibrahimovic kunde lägga in den i öppet mål, efter en fint slagen pass av Gregory van der Wiel.

2-0 gjordes av den nu mer vana målskytten vid namn Marquinhos. Efter att han knappt gjort mål tidigare, har han nu slagit till flera gånger om. Även ikväll. Zlatan satte igång ett praktanfall med en klack som Veratti skarvade vidare. Bollen nådde till Mautidi som slog in bollen framför mål där den unge talangen dök upp. Bollen slogs i nät och 2-0 var ett faktum efter 25 minuter.

Så var det dags för ”Ibra” igen. Hörna för PSG, Thiago Motta slog den som vanligt. Vid bortrestolpen dök svensken upp, han kom högst och nickade välplacerat in bollen i motsatt hörn. Otagbart för Benfica-målvakten-Artur Moraes.

Sedan kunde PSG behandla boll utan något som helst tryck på sig att behöva anfalla. Benfica jagade boll.

I andra halvlek jobbade sig Benfica in i matchen med lite halvchanser. Mer än så blev det dock inte.

Zlatan missade ett gyllene läge när Benfica-målvakten släppte retus på Lucas skott som gick rätt ut till Zlatan. Svensken slog till direkt och bollen seglade över.

3-0 stod sig matchen ut, och PSG leder fortsatt grupp C med sina sex poäng.