Paris Saint-Germain ger upp i jakten på Alex Teixeira?

Alex Teixeira inte längre på PSGs önskelista

På söndagskvällen skriver den franska siten Buzzsport att Paris Saint-Germain kan komma att leta efter en annan anfallare efter Shakhtar Donetsk krav på försäljning.

Paris Saint-Germain brukar alltid vara den klubb som betalar skyhöga summor för spelare som man verkligen ha. Namn som Ángel Di MariaLucas Moura och David Luiz har kostat klubben flera hundra miljoner euro men när det kommer till en potentiell värvning av Shakhtar Donetsk målspruta Alex Teixeira håller ägaren och tillika klubben president Nasser Al-Khelaifi i plånboken.

Enligt den franska nyhetsportalen Buzzsport ska klubb den franska huvudstadsklubben ha lagt planerna att värva Alex Teixeira år sidan. Anledningen ska vara att den ukrainska storklubben begär alldeles för mycket pengar för 25-åringen som denna säsong stått för hela 22 mål på 15 matcher i den ukrainska ligan.

Shakhtar sägs kräva 50 miljoner euro för spelaren som även jagas av Chelsea som denna säsong har stora anfallsproblem, och London-klubben sägs även vara villiga att betala vad Shakhar kräver. Spelaren själv sägs vara positiv till en flytt till Stamford Bridge men ännu är inget bekräftat.

Spelaren själv bekräftar att flertalet klubbar kommit med erbjudande till honom.

– Vad jag vet och vad min tränare sagt så har Chelsea, Juventus och PSG lagt bud på mig, säger han till brasilianska Lance!

Teixeira passade även på att flörta med Roman Abramovich.

– Jag är glad över att ha fått ett bud från Chelsea, en storklubb i Europa. Det är min dröm, jag har pratat med många spelare som rekommenderat mig att gå till Premier League då det är världens bästa liga, säger brasilianaren som med största sannolikhet kommer att lämna klubben i vinter.

Prislappen har höjts

Tidigare har Shakhtar krävt 40 miljoner euro, men efter succén har man nu höjt kraven.

– Alex kostar mer nu, därför tror jag att hans pris kommer att vara 50 miljoner euro eller mer efter säsongen. Han har utvecklats väldigt bra och därför har prislappen stigit. Hade han spelat i en större liga hade en möjlig övergång kostat lika mycket som Ángel Di Maria, säger hans tränare vars lag mötte Malmö FF i säsongens Champions League-gruppspel.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply