Paris Saint-Germain hyllar offer mot Malmö FF

PSG hyllar terroristattack-offer mot Malmö FF

För lite mindre än en vecka sedan drabbades Paris av ett flertal terroristattacker som kostade över 120 människors liv. När Paris Saint-Germain gästar Malmö FF i Champions League kommer de drabbade hyllas av PSG.

Scenerna som ägde rum mellan fredagskvällen och lördagsnatten i Paris var extremt tragiska. Det var ett antal terrorister som attackerade ett antal ställen i Paris som gjorde att över 120 människor dog. Sorgen var stor både i Frankrike och runt om i världen efter, men man vet inte riktigt hur man ska gå vidare i landet efter.

Det kortsiktiga har varit hyllningar runt om i fotbollsvärlden. Den mest anmärkningsvärda var de scener som vi såg när England tog emot Frankrike på Wembley. Publiken och samtliga spelare sjöng med den franska nationalsången och tårar fälldes både av spelare och åskådare. Nu står det klart att Paris Saint-Germain kommer fortsätta hylla alla offer när man gästar Malmö FF i Champions League. MFF-PSG spelas den 25 november och sänds på gratiskanalen TV3 samt streamas av Viaplay.

Bär mottot ”Je suis Paris”

PSG skriver på sin officiella hemsida att samtliga lag kommer bära mottot ”Je suis Paris” under respektive lags tre kommande matcher. För herrlaget innebär det att mottot kommer stå under deras klubbemblem i matcherna mot Lorient, Malmö FF och Troyes.
– På uppdrag av Paris-Saint Germains styrelseordförande och vd Nasser Al Khelaïfi kommer alla PSG:s lag att spela sina tre kommande matcher med tröjor med mottot ’Je suis Paris’ under klubbens logga, som en hyllning till offren för terrorattackerna, skriver klubben på sin hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply