Arséne Wenger vill se fler dopningstest

bet365

Drogtest borde bli vanligare i fotboll menar Arséne Wenger

När Arsenal mötte Dinamo Zagreb i Champions League åkte en kroat fast i dopningskontrollen efter matchen. Nu vill Arséne Wenger se fler drog- och blodtest inom fotbollen.

Det var verkligen en stor skräll när Dinamo Zagreb besegrade Arsenal på hemmaplan i Champions League i september månad. Ett rött kort på Olivier Giroud hjälpte visserligen till, men det fanns en annan faktor som spelade in. Arijam Ademi, som startade matchen, åkte fast i UEFA:s dopningstest efter matchen.

UEFA beslutade sig för att endast stänga Ademi och inte ge något lagstraff för Dinamo. Om ännu en spelare från klubben fastnar i dopningstester så kommer Dinamo dock straffas. Men det kommer inte lösa problemet med några fler säkerhetskontroller menar Arséne Wenger, han vill att tester ska bli betydligt vanligare.

Spelare ska straffas hårdare

I Arsenals officiella presskonferens inför matchen mot West Bromwich förklarar Wenger hur läget ligger till och hur han vill att det borde vara.
–  Jag är öppen att prata med FA om det. Jag vill ha djupare, bättre tester för de som vi har idag är endast ytliga. Vi måste tackla dessa problemen.

– Vi ser att doping är ett problem i friidrott och vi har även problem i cyklingen. Att då tro att det inte finns inom fotbollen är helt fel. Det är egentligen enkelt. Varför kan vi inte göra det? Andra sporter gör det hela tiden.

-När spelare blir fångade i ett test måste spelaren bli straffad och klubben ska också bli straffad.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply