Dinamo Zagreb-spelare fast för doping

Dinamo Zagreb chockas av dopningskontroll

När Dinamo Zagreb chockvann mot Arsenal i Champions League höjde många ögonbrynen över segern. Helt smärtfri var den dock inte då en av spelarna fastnade i UEFA:s dopningskontroll efteråt.

Dinamo Zagreb slog Arsenal med 2-1 i den första omgången i årets Champions League och den kroatiska klubben var i extas. Spelarna gjorde en kanonmatch och det ofta hårt kritiserade laget fick lite andrum. Men segern avslöjas nu inte vara så problemfri som man först trott.

Det handlar om Arijan Ademi som fastnade i UEFA:s dopningskontroll efter matchen. Han säger själv att han var ovetande och Dinamo skriver också på sin hemsida att man är oerhört chockade.
– Våra spelare är under ständig kontroll, speciellt i samband med UEFA-tävlingar, och detta är första gången vi är med om en sådan här situation. Vi är förvånade eftersom Ademi genomförde sex dopingtest förra året och alla resultat var negativa, oavsett om det var UEFA eller den kroatiska antidopingsbyrån som genomförde testerna, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Blir inte av med poäng

UEFA meddelar dock att Dinamo Zagreb får behålla de tre poängen man tog mot Arsenal. Men om ytterligare en spelare fastnar i en dopningskontroll så riskerar man att slängas ut ur all Europa-fotboll.

För Ademi själv då? Han kan komma att stängas av från all fotboll i två år. Rättegången är inte ännu påbörjad, men han kan räkna med ett tufft straff.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply