Palace upp i serieledning

Crystal Palace, med elva raka matcher utan förlust, kunde vid seger mot Ipswich gå upp i sin första serieledning på över fem år. Mick McCarthy inledde sin tid i Ipswich med lagets första vinst för säsongen, men kunde inte upprepa bedriften i kvällens match.

Hemmalaget tog tag i matchen direkt, men det skulle dröja över 20 minuter innan utdelningen kom. Den unga anfallaren Yannick Bolasie bröt slutligen sin långa måltorka när han kunde skjuta in sitt första seriemål för säsongen.

Islossningen skulle ändå inte börja förrän i andra halvlek, när Glenn Murray påbörjade sin show. Den målfarliga anfallaren behövde endast 13 minuter för att påbörja och fullborda ett hat-trick, och kunde ändå kosta på sig att missa en straff däremellan – en straff som var den tredje på bara tio minuter.

4-0 sänkte Ipswich totalt, men Palace var inte färdiga. Sent inne på tilläggstiden stod inhopparen Andre Moritz i straffområdet. Där visste han vad han gjorde, och placerade bollen bakom stackars Henderson i motståndarmålet.

Ipswich har nu inte endast gjort minst mål, utan även släppt in flest. Därmed står man kvar på sin jumboplats, samtidigt som Ian Holloway tar sitt Crystal Palace till en förstaplats i den jämna tabellen.