Händelserik match på The Valley

Charlton jagade viktiga poäng i bottenstriden när man välkomnade serieledande Cardiff under tisdagskvällen. Det skulle bli full pott för formsvaga Charlton, samtidigt som Cardiffs dåliga bortafacit försämrades ytterligare.

Hemmalagets svåra uppgift försvårades ytterligare när Heidar Helguson nickade in 1-0 för bortalaget med bara tre minuter spelade. Helguson fortsatte att terrorisera Charltons försvar när han 20 minuter senare assisterade Joe Mason till Waleslagets andra mål för kvällen. 0-2, och matchen såg ut att gå åt serieledarnas håll.

Man bör aldrig ge upp. Johnnie Jackson visade ikväll varför. Med sju minuter kvar till halvtidsvilan provade han ett skott från straffområdeskanten. Skottet blev lyckosamt, och reduceringen var ett faktum. Han var inte klar där. Sekunderna innan halvtidsvilan blev mittfältaren tvåmålsskytt när han nickade in Salim Kerkars hörna.

Inte nog med att Cardiff tappade sin stabila ledning. I andra halvlek kom raset. Minuter in i den andra halvleken fick Charlton en frispark. Dale Stephens valde överraskande att skjuta, vilket David Marshall inte var beredd på. Vändningen var ett faktum.

3-2 skulle bara stå sig i cirka fem minuter, sedan var det dags igen. Danny Haynes och Robert Hulse fick båda skriva in sig i målprotokollet, och det som var 0-2 efter 25 minuter hade 40 minuter senare förvandlats till 5-2.

Trots att det var kört för de före detta serieledarna gav Cardiff aldrig upp. Två minuter in på tilläggstiden reducerade Craig Noone till 5-3, assisterad av David Marshall. Aron Gunnarsson ville inte visa sig vara sämre. Minuten senare tryckte även han in en boll bakom hemmamålvakten, och det återstod fortfarande två minuter av matchen.

Cardiff hann aldrig kvittera. Matchen slutade 5-4, vilket placerar Cardiff på en tredjeplats. Charlton är fortsatt inblandat i bottenstriden, men ligger på rätt sida av strecket.