Özil visade vägen när Arsenal tog tre poäng

Arsenal tog emot Stoke, som inte vunnit mot Arsenal i norra London sedan 1981, i en match där något annat än tre poäng skulle vara oacceptabelt. Idag var även matchen då Mesut Özil skulle visa upp sig för första gången för hemmapubliken. Tysken behövde bara fem minuter innan Begovic tappade hans frispark rakt framför fötterna på Aaron Ramsey som inte gjorde några misstag. Arsenal hade kontroll över spelet trots att Theo Walcott inte kom till start och ersatters av 18-åriga Gnabry.

Arsenal var kanske lite för bekväma i sin ledning och ett passivt försvarsspel resulterade i att Cameron kunde lägga in bollen i öppet mål efter att Österrikaren Arnautovic prickat stolpen. Glädjen hos Stoke varade bara i tio minuter för Özil skulle visa upp sin känsliga fotännu en gång och hans hörna hittade Mertesackers panna till 2-1.

Den andra halvleken hade inte samma tempo som den första och målchanserna blev all sällsyntare. Det dröjde till den 72:a minuten innan Sagna kunde nicka över försvarare och målvakt efter Özil slagit ännu en perfekt frispark.

Özil byttes ut med tio minuter kvar mot Mikel Arteta som återvände från skada. Även Rio Miyaichi fick känna på Premier League-tempot när han ersatte Gnabry.

Arsenal vann med 3-1 vilket innebär att The Gunners går upp i serieledning.