bet365

Hamrén om kraven på avgång: ”Det är mitt ansvar”

Efter två tunga förluster i rad i EM-kvalet har svenska fotbollssupportrar runt om i landet ropat efter förbundskapten Erik Hamréns avgång. Nu svarar han på klagomålen dagen efter 4-1-förlusten mot Österrike.

Sveriges landslag åkte på en riktig brakförlust hemma mot Österrike på ett mer eller mindre fullsatt Friends Arena under gårdagen, då David AlabaMarc Janko och inte minst tvåmålsskytten Martin Harnik sänkte svenskarna med sina fyra mål mot Zlatans Ibrahimovics tröstmål till slutresultatet 4-1. Dessförinnan hade man förlorat med uddamålet i en 1-0-förlust borta mot Ryssland, som nu har tagit över andraplatsen från Sverige. Nu ser det mörkare ut när det gäller att nå EM, och om man misslyckas i någon av matcherna mot Liechtenstein och Moldavien kan Montenegro, som ligger hack i häl på Sverige, gå om och ta tredjeplatsen som innebär playoff. Sveriges nutida placering på världsrankingen skulle dock innebära att man förmodligen får möta något av de toppseedade lagen i en eventuellt playoff.

Kritik från fansen

De svenska fotbollsfansen och experterna har ställt sig kritiska till det svenska landslagets inställning till matcherna, då man menar att laget inte kämpar tillräckligt mycket. Den som får ta den största smällen bland klagomålen är förbundskaptenen Erik Hamrén, som tillträdde år 2009 efter att Lars Lagerbäck fått sparken. Det finns flera rörelser och grupper på sociala medier vars mål är att få så många medlemmar som möjligt att uttrycka sin önskan att sparka denne Hamrén, då det ser ut som att Sverige missar sitt andra raka mästerskap under hans styre.

”Jag får leva med det”

Erik Hamrén har i en intervju med Fotbollskanalen berättat om hur han ser på denna massiva kritik gentemot honom och landslaget.

– Tränare får alltid ta ansvar för resultat när det går dåligt. När det går bra fördelas det på fler, men går det dåligt får tränaren ta ansvar. Det är inget nytt eller konstigt. Jag får leva med det. Min grundfilosofi är att om man når framgångar är det många som ska dela på den och att det är samma människor som ska dela på det när det går dåligt, säger han enligt Fotbollskanalen.

Han väljer dock att inte skylla ifrån sig, utan står på sig och tar emot kritiken som riktats mot honom på sistone.

– Men jag respekterar de som tycker att det bara är mitt fel. Jag smiter inte undan. Jag ansvarar för laguttagningen och för att vi ska prestera. När vi inte gör det är det mitt ansvar. Jag har inte läst mer media på morgonen, så jag vet inte hur mycket ni sågar spelarna, men jag förväntar mig att ni sågar mig väldigt mycket, fortsätter Hamrén.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply