Phillip Lahm: ”Kommer sluta spela då”

Den tyske fotbollsikonen har meddelat att han kommer att lägga skorna på hyllan om några år, mer specifikt sommaren 2018. 

Bayern Münchens trotjänare och lagkapten Phillip Lahm har redan lagt av i landslaget efter att han var med och vann VM-guld med Tyskland i Brasilien i fjol. Där blev det 113 landskamper för den kortvuxne mittfältaren och ytterbacken, och han hann med att pricka in fem mål under den tiden. I Bayern München spelar han dock vidare och är fortfarande en nyckelpjäs med sina 436 matcher i bagaget. 31-åringen för att vara en fantatsisk ledare på planen, då han har en förmåga att få spelarna omkring sig att spela ännu bättre både på klubb- och landslagsnivå.

”Väldigt tydligt att jag avslutar min karriär då”

Att Lahm har funderat på sin framtid och slutet på sin karriär har inte varit någon hemlighet, då han vid flera tillfällen har hintat om att han kan lägga skorna på hyllan även på klubblagsnivå inom en snar framtid.  Nu verkar han dock ha bestämt sig en gång för alla en tid då han kommer att ta det stora klivet och lägga av helt.

– Återigen, det är väldigt tydligt för mig att jag kommer avsluta min karriär 2018. Det är bra för mig att kunna förbereda mig för ett definitivt datum, säger Lahm till Sport-Bild.

– Med landslaget förberedde jag mig för mitt farväl, det är därför jag fortfarande är 100 procent bakom beslutet och har aldrig ångrat det, fortsätter 31-åringen.

En fantastisk karriär

Det har varit snack om det tidigare, men nu är det definitivt att Lahm har ett slutdatum på sin helt otroliga karriär, där han har vunnit 7 ligatitlar, 6 cuptitlar, en Champions League-titel (och två andraplatser), två supercuper och ett VM-guld, och mycket mer än så. Han har dessutom hamnat på stjätteplats i Ballon d’Or-omröstningen förra året och varit med i UEFA:s årets lag vid fem separata tillfällen. Han siktar dock på att fylla på med ännu fler medaljer under sina sista år innan han går i pension.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply