Bollbehandling på schemat!

2013-07-29

Finns nog inte mycket bättre än att promenera bort till Karslund Arena för träning i solskenet. Vi har verkligen riktigt bra förutsättningar. Kontgräsplan (som är uppvärmd under vintertid) och massor av gräsplaner. Så bara välja vad man är sugen på. Vi körde i dag på konstgräset med 20 träningsvilliga 15-åringar som alla är mycket ambitiösa. Det blev ett mycket bra pass med väldigt många bolltouch per spelare.

Det vi gjorde var att vi delade in 20 spelare på två planer (en plan något mindre än en 1/4 elvamannaplan. I den första spelövningen spelade de vanlig possession 5v5. Den regel jag lade in då var: Du får inte passa förrän du hållit i bollen i fem sekunder!
Udda regel? Javisst, men själva syftet var att träna bollbehandlning och skydda boll. Detta var en mycket lyckad övning som jag kan rekommendera om ni vill träna bollbehandling. Denna kommer jag köra ofta.

Efter det blev det fortsatt spel 5 mot 5. Första skedet fick de inte prata (för att träna på att se) sen fick de heller inte ha västar (för att försvåra ytterligare). Sen avlutningsvis blev det 20 minuter spel 4v4 med målvakt i båda lagen med stora mål.

***

Vill också tipsa om två artiklar. En intervju med Wenger och en med Moyes. Intressanta!

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2380477/Arsene-Wenger-interview-management-Japan–transcript.html

***

Ett något kortare inlägg i dag. Men under tisdagkvällen kommer ett inlägg som berättar om ytterligare en viktig punkt för att förbättra possessionspelet. Om ni följer mig på twitter @coachkrille så blir ni uppdaterade direkt när det nya inlägget kommer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply