Optimistisk Allegri inför Barcelona-matchen

På onsdagskvällen sparkas den första åttondelsfinalen igång på San Siro mellan hemmalaget Milan och förhandsfavoriterna Barcelona. Men trots att i princip alla räknar med att katalanerna ska ta sig vidare från debbelmötet, är det en optimistisk Massimiliano Allegri som pratade med media inför mötet.

”Vi kommer inte att vara offrat lamm, matchen kommer att börja på 0-0. Det kommer att bli till vad som händer nere på planen. Vi vet att vi står inför det starkaste laget i världen, men på senare år har vi inte gjort dåligt ifrån oss mot dem,” säger Allegri enligt Football-Italia.

Vi måste börja matchen med övertygelsen om att vi kan kvalificera oss. Vi måste skapa förutsättningar för att gå igenom den här rundan. Vi måste begränsa deras bollinnehav så att de inte kan dra nytta av det i anfallszonen tredje del. Det kan ge oss någramöjligheter där bak.”

 Införssnacket har dominerats av italiensk media av president Silvio Berlusconis förslag att laget måste punktmarkera superstjärnan Lionel Messi.

Råden från ordföranden alltid väl mottagna. Efter 25 år i Milan, kan han fotboll och han har ofta geniala idéer. Jag, arbetar dock med truppen en daglig basis. Jag ser till att göra vad som är bäst.”

Messi är en farlig spelare, precis som Iniesta. De är extraordinära spelare. Vi måste markera dem väl så att de inte kan utnyttja sina kvaliteter.”

När det gäller det egna laget föreslog Allegri att Stephan El Shaarawy skmycket väl kan komma att återvända direkt till startelvan, efter en tids frånvaro emd knäproblem.

El Shaarawy är i god form och tränar på. Jag kommer att utvärdera om han börjar i morgon. I försvaret är tanken sen att börja med Cristian Zapata och Philippe Mexes i mitten, med Kevin Constant och Ignazio Abate på flankerna. Vi skulle kunna spela med en treudd i anfallet, men allt beror på hur Barcelona ställer upp.”

”Jag är säker på att vårt spel kommer att nå upp till vanlig standard. Om vi har tur kan vi åstadkomma något viktigt. Vi kommer sedan att fokusera igen på Serie A och derbyt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365