Olympiakos tog alla tre poäng

Olympiakos tog med sig alla tre poäng hem efter ett sent avgörande.

Matchen inleds i ett lågt tempo där båda lagen ville känna på varandra. Montpellier hade övertaget i bollinnehavet men kom inte till några chanser. De dröjde till den trettonde minuten innan den första chansen kom, det var igenom talangen Yones Belhanda som slog en intränad frisparks variant emot Mounier, som dock sköt över.  Därefter var det fördel Montpellier och man skapade en del chanser, men Carroll i bortamålet sattes aldrig riktigt på prov.

Det dröjde till den andra halvleken och närmare bestämt 49e minuten innan nollan skulle spräckas. Efter ett snyggt förarbete av Utaka så avslutar hemmalagets Charbonnier med att trycka in en volley i nätet. Ett mycket vackert mål som Carroll inte kunde göra något åt.

Efter målet så tar Olympiakos över, men man kommer inte riktigt till några farligheter. Båda lagen skapar några få halvchanser. Det dröjer tills den 71 minuten innan vi får se någon riktig farlighet, det är Belhanda som driver upp anfallet och avslutar – den här gången tätt utanför stolpen. Minuten efter gör Camara en klumpig tackling som resulterar i gult kort och frispark Olympiakos. Den frisparken skulle visa sig bli ödestiger för hemmalaget, bollen landar till slut hos Torossidis som med sin kraft och tyngd håller undan sin försvarare och slår in kvitteringen, 1-1.

Montpellier byter in Marveux och gör vad man kan för att få in ett 2-1 mål. Man skapar ett par chanser men är dessvärre oförmöget att få till något som hotar Olympiakos på riktigt. Här kändes bortalaget väldigt nöjt med poängen, men man lyckas ändå på övertid genom Mitrologu att få in ett 1-2 mål och ta med sig tre mycket viktiga poäng hem till Grekland.

Olympiakos ska vara väldigt glada över att man lyckades ta tre poäng idag. Man hade endast två skott på mål och lyckas göra mål på båda. För Montpelliers del så känns hoppet ute att kunna avancera till nästa omgång i Champions League redan efter tre omgångar, man har dock ett glädjeämne i Yones Belhanda som var matchens lirare idag. Frågan är hur länge man får behålla honom?