Real Madrid förlorade mot Dortmund

Det var de två dittills obesegrade lagen i grupp D i Champions League som på onsdagskvällen ställdes mot varandra i ett högst intressant möte. De spanska mästarna Real Madrid gästade de tyska mästarna Borussia Dortmund på Signal Iduna Park i Dortmund, och det såg länge ut som att båda lagen skulle förbli obesegrade även efter slutsignalen. Hemmalaget drog dock det längsta strået då man i den 64:e minuten pangade in 2-1-målet via Marcel Schmelzer.

Det var Real Madrid som öppnade matchen starkast, men allt eftersom klockan gick så kom tyskarna mer och mer in i matchen och i den 36:e minuten kom ledningsmålet. Real-försvararen Pepe slog en felpassning som nådde Lars Bender, som snabbt slog en djupledsmål mot Robert Lewandowski. Den polske anfallaren sköt hårt och snyggt in bollen bakom Iker Casillas.

Dortmund fick dock inte jubla länge. Bara två minuter efter ledningsmålet kom nämligen kvitteringen. Cristiano Ronaldo lyfte bollen över Weidenfaller efter en lång och fin crossboll från Mesut Özil.

Tyskarna fick dock som sagt sista ordet i matchen då Marcelo Schmelzer smällde in 2-1 och fastställde slutresultatet efter en utboxning av Casillas och man leder nu grupp D efter tre omgångar spelade.

Jag kände att tillfälligheter skulle avgöra. Det var inget förvånande resultat, även om ett kryss hade varit mer logiskt och rättvist, sade José Mourinho efter matchen.