Oldham kvitterade sent mot Everton

Oldham Athletic, ett lag som slåss för sin existens i League 1, har gjort det igen. I förra omgången av FA cupen slog man ut Liverpool på hemmaplan. Man lottades mot ett annat lag från den staden, Everton. Man lyckades med det otroliga igen, även om det inte blev seger. Matt Smith var mannen som kvitterade sen för Oldham.

Hemmalaget öppnade starkt direkt. Redan efter 13 minuter bröt Lee Croft igenom innan han spelade en boll till Jordan Obita som gjorde 1-0 framför en extatisk publik. Men glädjen varade endast i elva minuter då Anichebe tryckte undan M’Voto innan han bombade in kvitteringen.

Everton skulle ta ledningen efter ett par minuter in i andra. En hörna letade sig fram till Jagielska som enkelt kunde nicka in bollen. Det var ordentligt dåligt försvar av Barnard och Bouzanis i målet.

Men Matt Smith, mannen som gjorde två mål mot Liverpool, skulle slå till igen. I den 95e minuten nickade den långe, kraftfulle engelsmannen in 2-2 framfor en publik som var galna. Oldham hade gjort det igen, likt Bradfords framfar i Capital One Cup.

Nu väntar omspel på Goodison Park, datum är ej fastställt.