Reus spände musklerna med ett hattrick

Borussia Dortmund hade ett tufft ligamöte hemma mot Eintracht Frankfurt efter deras Champions League-match borta mot Shakhtar Donetsk. Men matchen idag var allt annat än lätt, Frankfurt har nämligen övertygat enormt och låg nämligen på en fjärdeplats inför omgången. Reus hette skillnaden idag.

I nionde minuten kom Reus första mål. Götze skarvade Gündogans boll till Reus väg som han sedan kunde avsluta kallt in i mål bakom Trapp. Bara minuten efter smällde det igen. Mittbacksgeneralen Hummels klev fram och slog en magnifik genomskärare till Reus som kunde löpa igenom och dubbla ledningen.

Frankfurt fick en biljett tillbaka in i matchen då Schieber fick två tuffa gula kort och visades ut efter en halvtimme. Men gästerna skulle inte komma närmre resultatmässigt.

20 minuter in i andra var det samma trio som låg bakom 1-0 som vaknade igen. Gündogan slog en fin boll till Götze som höll undan sin försvarare innan han spelade till Reus som kunde slå fast sitt hattrick från nära håll.

Borussia Dortmund tog därför tre viktiga poäng i toppstriden även om man inte kommer nå ifatt Bayern i toppen. Men man håller däremot Frankfurt på behaglig distans i kampen om direktkvalificering till Champions League.