Officiellt: Stoke värvar från Barca

Marc Muniesa kom upp i Barcelonas a-lag genom akademin La Masia och har spåtts en lysande framtid som fotbollsspelare. Han fick göra debut i a-laget redan 08/09 men nu går resan vidare till England.

Han blir nämligen Mark Hughes andra nyförvärv sedan tränaren anlände till Stoke, och spanjoren har skrivit på ett fyraårs-kontrakt med klubben.

Den 21-årige försvararen berättade för stokecityfc.com: ”Jag är väldigt upphetsad över flytten till England och att få spela för Stoke City och jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa klubben.”

”Det var inget stort beslut mör mig. Jag kom till England igår (måndag) och mötte människorna i klubben och kollade in träningsanläggningen, som var väldigt imponerande.”

”Min säsong avslutades för bara två veckor sedan när EM avslutades, men jag längtar till att komma igång med Stoke. Jag skulle börja imorgon om klubben frågade mig.”

Stokes VD Tony Scholes sade: ”Marc har en bra meritlista, som du förväntar dig från någon som kommit fram i en klubb som Barcelona och vi är väldigt förtjusta att ha säkrat hans signatur.”

”Vi uppmärksammades om att han var tillgänglig och skred fort till verket för att han skulle bli en Stoke-spelare. Mark Hughes kontakter med Barcelona har hjälpt hela processen väldigt mycket och man ser tydligt att han är exalterad över uppgiften att göra något stort i Premier League med oss.”

Mark Hughes, som tidigare spelat i just Barcelona, berättade också att: ”Marc har blivit noggrant skolad i Barcelona. Teknisk sett, är han en riktigt bra spelare och jag hyser inga tvivel att han kommer bli en viktig spelare i laget.”

“Jag vet att han är väldigt högt rankad i Spanien och var attraherad av klubbar från La Liga, men han är en amitiös ung man som vill pröva lyckan inom engelsk fotboll.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply