Officiellt: Sex spelare lämnar Hull

Paul McShane och Liam Rosenior bland de som lämnar

I helgen blev det klart att Hull Citys sejour i Premier League bara blev tvåårig. Nu får sex spelare inte förlängda kontrakt och tvingas därför att lämna klubben.

Inför förra helgens avslutande omgång i Premier League var scenariot enkelt. Skulle Hull City vinna mot Manchester United, samtidigt som Newcastle förlorade mot West Ham, var man återigen på säker mark i ligan och nedflyttningshotet som hängt över klubben under hela säsongen avhängt. Men efter att man bara fått med sig ett 0-0 mot ”The red devils”, och Newcastle dessutom vann, stod det till slut klart att man efter bara två år i den engelska högstaligan återigen får börja om i The Championship.

Sex spelare får inte förlängt kontrakt

Nu får några av klubbens spelare verkligen känna på nedflyttningen till andradivisionen. Sex spelare tvingas till stor del på grund av degraderingen lämna KC Stadium och leta efter en ny klubb att spela fotboll i efter att klubben valt att inte förlänga deras nu utgående kontrakt. – Tyvärr har vi, på grund av degrageringen, tagit beslutet att släppa en majoritet av de spelare som har utgående kontrakt. Vi skulle vilja tacka alla dessa spelare, och framför allt Liam Rosenior och Paul McShane som varit längst i klubben, för deras tjänster i klubben, säger Hulls tränare Steve Bruce till klubbens officiella hemsida.

Tillsammans spelat 367 ligamatcher

De sex spelarna som nu tvingas lämna är Paul McShane, Steve Harper, Joe Dudgeon, Maynor Figueroa, Liam Rosenior, Yannick Sagbo och har tillsammans spelat 367 ligamatcher för klubben. Utöver dessa spelare har ytterligare två spelare i klubben utgående kontrakt. Men Alex Bruce, som dessutom är son till tränaren Steve Bruce, och Stephen Quinn har enligt klubbens hemsida erbjudits nya kontrakt. Det är ännu inte offentliggjort om de två spelarna har godkänt kontraktsförslagen eller inte.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply