Tokvändning i Marseille – Bielsa går mot förlängning

Marcelo Bielsa diskuterar nytt kontrakt med Marseille

Marseille har en vana av att sparka tränare till höger och vänster under den senaste tiden på grund av deras extremt höga krav i klubbledningen. Det såg länge ut som Marcelo Bielsa skulle få lämna laget efter endast en säsong, men det ser nu ut till att bli en förlängning.

Marcelo Bielsa är kanske världens tuffaste tränare att ha. Argentinaren kräver extremt mycket, både psykiskt och fysiskt, av sina spelare genom ett oerhört krävande presspel och stort taktiskt kunnande hos sina spelare. Det fick spelarna i Marseille uppleva under våren då man, efter en lång serieledning under hösten och vintern, dalade i tabellen och förlorade match på match under ett antal veckor. Anledningen var att spelarna var utmattade, men ingen vågade säga till Bielsa för att de var rädda att bli utslängda ur laget, en metod Bielsa inte har varit främmande vid att använda.

Trots att ha varit oenig med klubbledningen under hela våren i hur laget ska skötas så ser det ut att bli en förlängning för Bielsa i Marseille. Det ska ha fört positiva diskussioner i flera veckor uppger RMC. En eventuell förlängning är extra överraskande med tanke på att Bielsa redan ska ha fått reda på tidigt att han skulle hitta ett nytt tränaruppdrag vid säsongens slut.

Överens om värvningsstrategin

En av sakerna som Bielsa har stått långt ifrån presidenten Vincent Labrune har varit värvningsstrategin och hur ledarstaben ska formas. Under diskussionerna de senaste veckorna ska de ha kommit överens om att man ska förlita sig på att värva franska spelare och inte sydamerikanska som Bielsa tidigare indikerat att det var hans vilja.

Det som återstår innan ett nytt tvåårskontrakt skrivs på är hur ledarstaben ska formas. Problemet ska dock vara så pass lättlöst att redan nästa vecka ska Marseille och Bielsa vara beredda att offentliggöra det nya kontraktet om inget går i graven i de slutgiltiga förhandlingarna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply