Officiellt: Ross Barkley till Leeds

Till helgen blev det klart att Leeds United lånar Evertons mittfältare och U21-landslagsman, Ross Barkley, uppger klubben på sin hemsida.

19-åringen, som representerat det engelska landslaget på en hel del nivåer, kommer att finnas tillgänglig på Elland Road i en månad.

– Jag är givetvis mycket nöjd över att vi lyckats håva in Ross och önskar honom varmt välkommen till klubben, sade managern Neil Warnock till klubbens officiella hemsida..

– Det var fyra andra klubbar som var ute efter honom, så därför är jag glad över att han valde oss.

– Jag har velat värva honom ett bra tag nu. Jag minns att jag bevakade Ross när han spelade med sitt Everton mot QPR i Premier League. Han har goda egenskaper och jag tror absolut att han kommer att sluta som en toppspelare.

Barkley är en Everton-prudikt, som skrev sitt första proffskontrakt med The Toffees som 17-åring. Han har tidigare under säsongen spenderat två månader på lån i Sheffield Wednesday och fick där en hel del blickar riktade mot sig, efter sina fantastiska prestationer på det centrala mittfältet.

19-åringen, som på 13 matcher gjort fyra mål för Sheffield, kommer att gå rakt in i Leeds trupp när man på lördagen tar sig an Barnsley.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply